Horvatorszag

5800 km hosszú part, 1185 sziget, kristálytiszta tenger, ember  léptékű strandok, gyönyörű kis városok festői szépségű történelmi óvárossal, nagy értékű természetes, kulturális és történelmi kincs, nagy hagyományok, egy felfedezésre váró ország.
Croatia ùtvonalai

Fontos tudnivaló
2010-től Szlovéniaban kötelező az autòpàlya matricát kiragasztani a szélvédőre.
Erre az èvre vonatkozòan, 2 ùj matrica vàsàròlhatò:
az egyik heti matrica, melynek àra euro 15,00, a màsik pedig havi matrica, melynek àra euro 35,00. Ennek èrtelmèben a 6 hònapos matrica megszünik ès az èves matrica àra 95,00 euro. 
Istra
Istriai félsziget az Adriai-tenger északi részén helyezkedik el, ahol jelentős történelmi mùltra visszatekintő épületek és emlékművekben, mùzeumokban gyönyörködhetünk ès csodàlhatunk meg. Mindemellett varázslatos öblökben gazdag tengerpartot találunk, ahol a zöld növényzet összekeveredik a tenger kékjével. A városkák érdekes terekkel büszkélkedhetnek kő épületeiknek és hangsúlyos harangtornyaiknak köszönhetően, melyet sűrű növényzet ölel körbe.
 
 
 
Kvarner
Kvarner tartomány Opatijahoz tartozik, mely rengetek apró partot, kis szigetet és öblöt foglal magába , mint Krk, Cres, Losini, ès egészen a csodálatos Rab szigetig nyulik el. A Tengerparton a szigetek csipkés sziklapartja és homokos strandjának váltakozása csodálatos természeti látványosságot kínál. Az Ucka és a Velebit hegyek elhelyezkedése egy természetes gátat hozott létre, mely egész évben egy különlegesen enyhe,
kellemes éghajlatot biztosít Kvarner tartománynak.
 
 
 
Dalmacija
Dalmacija Horvàtorszàg dèli rèszèn helyezkedik el, jellegzetes tàjakkal, sok szigettel, öböllel, sziklàs tengerparti szakasszal, és fenyvesekkel, amely a tenger kékjével különleges kontrasztot hozott létre. A természet és a tenger szerelmeseinek „Paradicsoma „ ez a hely. A dalmát partok hangulatos halásztelepüléseit az itt élők szívélyessége teszi még vonzóbbá. Ezen a csodálatos helyen a régmúltban éltek rómaiak, görögök, és velenceiek akik történelmük és kultúrájuk meghatározó jegyeit hagyták örökül
e vidéknek.